Arama
Arama Sonuçları
'Alerjik rinitin astıma ilerleme riski nedeniyle erken tanı ve tedavi önemli'
İzmir Şehir Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Papatya Değirmenci, bahar ayına girilmesiyle başlayan, halk arasında 'saman nezlesi' olarak bilinen alerjik rinitin astım hastalığına ilerleme riski taşıdığını belirterek, "Bu nedenle erken dönemde tanı alınıp, tedavisine başlanmasını öneriyoruz" dedi.
Pandemiye yakın sayılarda influenza vakaları görüyoruz...
Son zamanlarda sıklıkla görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin konuşan Prof. Dr. Ateş Kara, "2009’da domuz gribi pandemisi olmuştu, dünya genelinde neredeyse o dönemki sayılara yakın sayılarda influenza vakaları görüyoruz, yetişkinlerde de sayılar yüksek. Hem hastane başvurularında hem yatışlarında yüksek rakamlarımız var ama çok panik oluşturacak, ağır diyeceğimiz bir tablo değil. Bu hafta itibariyle azalma çok belirgin başlamıştı, önümüzdeki 15 gün içerisinde de belirgin şekilde olacaktır ama tamamen bitecek anlamına gelmesin. Küçük de olsa bir 2’nci dalga yapabilir" dedi.
Amasya'da bir hemşire hayatını kaybetmişti! Uzman isim 'Acil başvurular çok arttı...
Türkiye'de son günlerde sık görülen ve halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü nedeniyle bir hemşirenin hayatını kaybetmesi, dikkatleri bu hastalığını üzerine çekti. Amasya'da görev yapan hemşire Minecan Tek, soğuk algınlığı şikayetiyle tedavi gördüğü görev yaptığı hastanede "domuz gribi" nedeniyle 32 yaşında hayatını kaybetmiş ve hemşirenin cenazesi, mesai arkadaşları tarafından memleketi Iğdır'a uğurlanmıştı. Üzücü olayın ardından uzmanından uyarılar gecikmedi. İşte detaylar...
Uzmandan antibiyotik uyarısı: Virüslere antibiyotik etki etmez
Hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezleri üst solunum yolu enfeksiyonları, grip, influenza ve COVID-19 vakaları nedeniyle dolup taşarken, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Levent Doğancı’dan antibiyotik uyarısı geldi. Doğancı, “İnfluenza, COVID-19 ve diğer virüslere antibiyotikler etki etmez. Bu şekilde antibiyotik direncini artırıyoruz. Hastalığın erken döneminde kullanılan antibiyotikler, komplikasyonların daha ağır geçmesine yol açıyor” dedi.
Şanlıurfa’da veremle ilgili farkındalık çalışması yapıldı
Şanlıurfa’da üniversite hastanesinde insanlık tarihi kadar eski olan ve tarihte zaman zaman salgınlara neden olan ölümcül verem hastalığına ilişkin bilgilendirme yapıldı.
Doktor Ara: Verem önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık
Birecik Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. İlkin Yetişkin Ara, Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, tüberkülozun insanlığın tarihinin en eski ve en bulaşıcı hastalıklarından biri olduğunu belirterek, "Tüberküloz bakterisi solunum yoluyla nefes verme, hapşırma, öksürme gibi basit yollarla ortama yayılır. Bu ortamda bulunan sağlıklı kişiler bakteriyi solunum yoluyla alırlar ve hastalık bu şekilde yayılımını sürdürür" dedi.
Kış aylarında çocuklara kış hastalıklarına karşı önlem aldırın
Birecik Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Mehmet Ertaş, kış aylarında çocukların sıklıkla hastalanmalarının nedenlerini ve bu hastalıklardan korunmak için alınması gereken önlemleri anlattı.
Uzman doktor Bronkoskopi ve EBUS işlemi hakkında bilgi verdi
Şanlıurfa’da doktorluk yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Görkem Baydoğan Türkan, birçok hastalığı teşhis etmede yardımcı olan Bronkoskopi ve EBUS işlemi hakkında bilgi verdi.
Şanlıurfa'da viral enfeksiyonlar arttı
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Elvin Çetiner, mevsim geçişi ve kış başlangıcı ile birlikte viral enfeksiyonların görülme sıklığında artış yaşandığını söyledi.
KOAH'ın tedavisinde erken teşhis şart
16 Kasım Dünya KOAH günü nedeniyle Harran Üniversitesi Hastanesinde KOAH’a dikkat çekildi, tedavi ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verildi. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hamdiye Turan, Dünya KOAH Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, KOAH hakkında bilgi verip, bu hastalıkla mücadele yollarını anlattı.
Ateşli havale çocuğunuzun hayatını tehdit edebilir!
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Yavuz Selim Ayhan, ateşli havale hakkında önemli bilgiler verdi. Dr. Ayhan, ateşli havale'nin altı ay ile beş yaş arası çocuklarda yaygın olarak görülen ve genelde yüksek ateş ile meydana gelen nöbet şeklinde tanımlandığını söyledi.
Prof. Dr. Uzunköy: Kansere neden olan riskler büyük oranda önlenebilir
Harran Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Uzunköy, kanser hastalığından korunma ve tedavisiyle ilgili yaptığı açıklamada, kansere neden olan risklerin büyük bir kısmının önlenebilir olduğunu kaydetti.
Dr. Kurtuluş astım hastalığı ile ilgili uyarılarda bulundu
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerif Kurtuluş, hasta ile hekim el ele verdiğinde, doğru tedavi planlaması ile astımın her durumda kontrol edilebilir bir hastalık olduğunu söyledi.
İlaç bulamayan hasta öfkesini eczacıdan çıkartıyor
ÖZEL HABER | Türkiye’nin dört bir yanında ilaç bulamayan hastalarla eczacılar karşı karşıya kalıyor. Şanlıurfa’da eczacılık yapan Abdulkadir Işık, “Gecenin bir vaktinde hasta acil ilaç almak için eczaneye geliyor. Eczanede ilaç bulmayınca öfkesine hâkim olamayabiliyor” dedi. Şanlıurfa Eczacı Odası ise piyasadaki ilaç sıkıntısına dikkati çekerek, “Bugünlerde eczanelerde en çok duyulan cümle 'maalesef bu ilaç şu an piyasada yok'” açıklamasında bulundu.
Vatandaş şifayı aktarda arıyor
Şanlıurfa’da havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel hastalıklarda dikkat çeken artış görülüyor. Piyasadaki ilaç sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar şifayı bitkilerde arıyor. Vatandaşlar kentin tarihi çarşılar bölgesindeki aktarlara koşarken ıhlamur, ada çayı, hibiskus, zencefil, zerdeçal ve çubuk tarçın gibi ürünler yoğun talep görüyor.
Uzmanından hastalıklardan korunma tavsiyeleri
Dr. Murat Turhan, havaların soğumaya başlamasıyla grip ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarında artış görüldüğünü belirterek, ebeveynlere çocukları mevsim geçişlerinde hastalıklardan korunma yolları hakkında bilgiler verdi.
Kurtuluş: Sigara ve tütün ürünlerinden uzak durun
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şerif Kurtuluş, Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla bir açıklama yayınlayarak akciğer kanserinden korunmak için yapılacakları anlattı.
Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Öksürük ve balgam alarmdır
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada ölüm nedenleri arasında 3’üncü sırada yer alan, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’na (KOAH) ilişkin “Akciğerimizi korumak önemli. Her türlü zararlı gazlardan, tozlardan, dumanlardan kaçınmalıyız. Sağlıklı bir kişi öksürüp, balgam çıkarmaz. Öksürük ve balgam bir alarmdır; bu alarmı duymak lazım” dedi.
Uzmanından toz taşınımına karşı uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından toz taşınımına yönelik 'turuncu' uyarı ile uyarılan iller arasında yer alan Şanlıurfa da yaşayan vatandaşlar, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uyarıldı.
Göğüs hastalıkları uzmanından astım uyarısı!
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Münevver Erdinç, bir solunum yolu hastalığı olan ve tüm dünyada 300 milyondan fazla kişiyi etkilediği tahmin edilen astımın ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.