Urfa'da merkezde 55 hasarlı bina daha yıkılacak;

Urfa'da merkezde 55 hasarlı bina daha yıkılacak

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası kentteki hasırlı binaların yıkımının sürdüğünü belirterek, “Merkezde sadece 55 bina kaldı. 40'a yakını çok katlı binalar. Hedefimiz ekim sonuna kadar hiçbir binanın kalmaması. Tüm il genelinde kasım sonuna kadar bu binaların yüzde 80'ini bitirmek” dedi....

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Basın mensupları ile buluşma" programı kapsamında yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Şıldak, 6 Şubatta yaşanan deprem sonrası kentteki ağır hasarlı binaların yıkımıyla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

"Depremin yaralarının sarılması için yapılan çalışmaları geldiğim günden veri baştan ele aldım. Yıkılması gereken 8 bin 200 binamız var. Yüzde 42 civarında yıkım sağlanmıştı. Şu anda yüzde 54'e ulaştık. Merkezde sadece 55 bina kaldı. 40'a yakını çok katlı binalar. Hedefimiz ekim sonuna kadar hiç bir binanın kalmaması. Tüm il genelinde kasım sonuna kadar bu binaların yüzde 80'ini bitirmek."

Şanlıurfa’da 14-15 Mart’ta yaşanan sel felaketinin ardından yapılan çalışmalara da değinen Vali Şıldak, "Sel zararları konusunda da şehir merkezinde yapılan çalışmalar bitmek üzere" dedi.

BİHA



Kaynak:

Etiketler :
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum