Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkanlar turunda ilk açıklama! İki ülke arasında yeni dönem: Kimlik kartıyla yapılabilecek;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkanlar turunda ilk açıklama! İki ülke arasında yeni dönem: Kimlik kartıyla yapılabilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün başladığı Balkanlar turunun ilk ayağı olan Bosna-Hersek'te basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek ile Türkiye arasında seyahat konusunda yapılan yeni anlaşmayı duyurarak yeni dönemi duyurdu....

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna-Hersek'te duyurdu: İki ülke arasında kimlik kartıyla seyahat dönemi başlıyor. Gelişmeyi duyuran Erdoğan, ayrıca Saraybosna-Belgrad Otoyolu projesiyle ilgili verdiği talimatı da açıkladı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

  • Şüphesiz ki şu anda Bosna-Hersek 2 Ekim'de yapılacak seçime hazırlanıyor.Türkiye'nin Bosna-Hersek'in refah, huzur ve istikrarına verdiği önemi bir kez daha vurguladık.

  • Bosna-Hersek'i önümüzdeki dönemde yoğun bir siyasi gündem beklemektedir.

  • Tarafların rızası dahilinde Bosna-Hersek'teki mevcut sıkıntıların aşılması amacıyla Türkiye olarak elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyorum.

  • 2019'da temelini attığımı Saraybosna-Belgrad Otoyolu projesine büyük önem veriyoruz. Sıkıntıların yaşandığı bir konuyu değerli dostlarım bize açtılar ve biz de konunun finans noktasındaki ilişkiler ağı açısından Ziraat Banka'mızla ilgili konuyu Ziraat Bankası Genel Müdürü'me az önce gerekli talimatı verdim, süratle bu sıkıntıyı çözecekler.

  • Artık kimlik kartlarıyla Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını verdik. İki ülke arasında kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek. Yarın Sırbistan'la da böyle bir anlaşmayı imzalayacağız.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum