Depremin üçüncü günü:;

Depremin üçüncü günü:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından can kaybı sayısı resmi rakamlara göre 6 bin 234'e yükseldi, 37 bin 11 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanı Fahretti Koca Şanlıurfa’da ise, 127 kişinin vefat ettiğini, 2 bin 551 kişinin ise yaralandığını kaydetti....

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi'nin aktardığına göre Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat’ta saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde şu ana kadar 6 bin 234 kişinin vefat ettiği, 37 bin 11 kişinin yaralandığını duyurdu. Yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak kayıtlara geçti. Deprem nedeniyle 7 gün milli yas ilan edildi.

ŞANLIURFA’DA 127 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Şanlıurfa’da 127 kişinin vefat ettiğini, 2 bin 551 kişinin ise yaralandığını kaydetti.

Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.


Türkiye 6 Şubat günü kabusu yaşadı. Kahramanmaraş, merkez üsleri pazarcık ve Elbistan olan 7,7 ve 7,6'lık depremlerle sarsıldı. Hatay, Diyarbakır, Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Malatya, Şanlıurfa, Adana ve Gaziantep'i de etkileyen depremlerde binlerce bina yıkıldı, vatandaşlar enkaz altında kaldı. Deprem haberiyle birlikte arama kurtarma çalışmaları süratle başlatılırken, Türkiye bölgeye yardım gönderebilmek için seferber oldu. Deprem faciasının ardından 48 saatten fazla bir zaman geçerken, enkaz bölgesinde umutlu bekleyiş sürüyor. 


BİHA

 

 

 


Kaynak:

Etiketler :
, ,
İlgili Haberler
İlgili Makaleler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum